Airconditioning in computer-/ serverruimtes

Een goede computerconfiguratie voorkomt het uitvallen van uw computers!

Airconditioning is in een server-ruimte of data-centre van essentieel belang. Computers geven veel warmte af en raken zonder de juiste koeling oververhit.

Computerruimtes zijn doorgaans het hart van de organisatie en zeer gevoelig voor warmte. Naast het gegeven dat de ruimte op de juiste temperatuur moet zijn voor een optimale werking van de IT apparatuur, is het controleren van de vochtigheidsgraad ( Relatieve Vochtigheid ) in de ruimte even belangrijk.

Standaard comfort airconditioning apparatuur is afgestemd om te functioneren in kantooromgevingen, waar mens en apparatuur samen gaan in een behaaglijk klimaat.

Airconditioning & ideale temperatuur

In computerruimtes gelden andere eisen voor het interne klimaat, een regeling van de temperatuur op een graad nauwkeurig en een afwijking van de Relatieve Vochtigheid van maximaal +/- 5%. In onze 24/7 economie dient een computerruimte 24 uur operationeel te zijn gedurende 365 dagen per jaar. Natuurlijk storingsvrij en voorzien van de benodigde controle. Dit soort klimaateisen zijn alleen te realiseren met professionele apparatuur, zoals computair’s of ook wel genoemd CCU’s.

Daar de keuze en prijs van een goed systeem afhankelijk zullen zijn van de situatie, alwaar deze geplaatst dient te worden, is het raadzaam om vrijblijvend een afspraak te maken voor een bezoek ter plaatse. Onze adviseur kan u dan aan de hand van duidelijke voorbeelden het juiste advies geven.

Bij o.a. Gemeente Zoetermeer en Leiden, VVD, Hillson B.V., Ambassade van Indonesië, Bourgonje B.V., Ambassade van Spanje, St. A. Constandse, ITS IT Services, NFGD, Woningbouw-verenigingen Havensteder en Portaal zijn de serverruimtes voorzien van 1 of 2 airconditioners al dan niet aangesloten op het PRIVA- en/of het GBS.-systeem.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Mail naar info@airmade.nl of bel naar 079 321 9101
Contact  Informatie aanvragen