AIRMADE Koudemiddel R22

Vanaf 1 januari 2010 is het niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met R22 (Freon®), bij te vullen met nieuwe R22 koudemiddelen (HCFK’s). Vanaf 2015 mag u helemaal geen R22 of met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruiken.

Goed voor het milieu
Het doel van het wereldwijd uitfaseren van chloorhoudende koudemiddelen, zoals R22, is verdere aantasting van onze ozonlaag te voorkomen. Wist u dat 16% van het wereldwijd opgewekte energievermogen gebruikt wordt voor koudetechniek (inclusief airconditioning)? Met een toename in de consumptie van diepvriesproducten, zal dit percentage nog verder stijgen.

Met de wetenschap dat koudemiddelen (freonen) 5.000 tot wel 10.000 keer krachtiger zijn voor het broeikaseffect dan CO2, is de uitfasering van bijvoorbeeld R22 een belangrijke stap naar een duurzamere samenleving. Het uitfaseren van de koudemiddelen is ons inziens daarom een zeer gunstig besluit voor ons leefklimaat. Maar wat betekent dit voor uw bedrijf?

Welke oplossing is voor u het beste?
AIRMADE kan u helpen aan de voor uw situatie beste oplossing. Op basis van onze uitgebreide kennis en ervaring laten wij u zien wat er mogelijk is en krijgt u advies over een duurzame en kostenefficiënte installatie. De meest recente koudemiddelen zijn R410A en R32. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul uw gegevens in bij het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?
Mail naar info@airmade.nl of bel naar 079 321 9101Contact  Informatie aanvragen