Skip to main content

Dealer van:   Mitsubishi Airco's      Panasonic    Toshiba Airconditioners    Daikin Airco's

Mitsubishi Heavy Industries airconditioning

Mitsubishi Heavy Industries airconditioning zorgt voor een goed binnenklimaat – thuis en op het werk. MHI is een van meest toonaangevende fabrikanten van comfort airconditioning, met innovatieve technologie, van de wereld.

Mitsubishi Heavy Industries: van aantrekkelijke split-units voor in huis tot en met complexe airconditioning systemen voor grote kantoorpanden; AIRMADE biedt passende oplossingen voor elke toepassing.

Airconditioning

Mitsubishi Heavy Industries airconditioning: De letterlijke vertaling van airconditioning is “op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte”. De installatie die we daarvoor gebruiken wordt airconditioning genoemd. 

Binnendeel

Het binnendeel blaast de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. Deze lucht wordt aangezogen uit de ruimte zelf. Dus als de airconditioning wordt gebruikt om te koelen onttrekt het binnendeel de warme lucht aan de ruimte en zorgt ervoor dat er vervolgens koele lucht naar binnen wordt geblazen. De afkoeling vindt plaats door de warme lucht door een koude warmtewisselaar te blazen middels een ventilator.

Soorten binnendelen

Wandmodel

MITSUBISHI H.I. biedt diverse typen wandmodellen. Elk hun eigen, unieke eigenschappen maar allemaal stul en voorzien van extra’s die het gevoel van comfort versterken. Dankzij de strakke vormgeving en compacte afmetingen van 870mm ( breedte ) zijn wandmodellen praktisch in elk interieur toe te passen.

YOUTUBE FILMPJE >>>>>>>>>>>>>

Cassette inbouwmodel

MITSUBISHI H.I. biedt exact de hjuiste afmeting voor een systeemplafond. Het uitblaasrooster dat zichtbaar blijft is zeer strak en plat afgewerkt. De vier uitblaaslamellen zorgen voor een ideale verdeling van de lucht.

Vloer/ consolemodel

Een dergelijk systeem wordt op of net boven de vloer gemonteerd. De bi-flow uitblaastechniek biedt de mogelijkheid om de lucht aan de boven en/of onderzijde uit te laten blazen. Ideaal ook als vervanger van een gasgestookte radiator.

Kanaal inbouwmodel

Het kanaalmodel heeft weinig ruimte nodig om geheel uit het zicht gemonteerd te worden; de lucht wordt de ruimte ingeblazen door speciaal geselecteerde uitblaasroosters.

Buitendeel

Het buitendeel geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht en draagt zorg voor het transport van het zgn. koudemiddel. Het koudemiddel is nodig om ervoor te zorgen dat de warmtewisselaar in het binnendeel de lucht kan koelen.

Het binnen- en buitendeel werken samen om de temperatuur in een ruimte te beheersen. Het systeem kan worden ingesteld d.m.v. een afstandsbediening via het binnendeel.

Het assortiment van comfort-airconditioningunits bestaat uit eenvoudige splitunits met een klein vermogen voor afzonderlijke ruimten, kleine multisplit-units voor meerdere ruimten tot en met omvangrijke KX/ VRF-airconditioningsystemen met hoge vermogens voor grote objecten.

AIRMADE is een officiële verkooppartner van energie-efficiënte comfort-airconditioningsystemen van Mitsubishi Heavy Industries.

Single split-airconditioning

Dergelijke systemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel. Deze kennen een optimale afstemming voor huiselijk of klein MKB-gebruik. Dit blijkt vaak uit o.a. de moderne vormgeving en kleugebruik. Zeker ook uit de gebruiksvriendelijke bediening d.m.v. de standaard meegeleverde IR bediening. Naast de vormgeving en bediening zijn de functionaliteiten en mogelijkheden er op gericht het leven binnenshuis ( of bijvoorbeeld op het kleine kantoor ) te veraangenamen.

Multisplit-airconditioning

Hierbij zijn meerdere binnenunits voor verschillende vertrekken op 1 buitenunit aangesloten. Voordeel van een multisplit-airconditioner is dat de binnendelen individueel in temperatuur geregeld kunnen worden binnen dezelfde modus ( d.w.z. koelen of verwarmen ). Een buitenunit t.o.v. meerdere single split-systemen is esthetisch en energetisch vaak ( maar niet altijd ) een fraaiere oplossing.

Master Slave airconditioning

Bij een Master Slave airconditioning-systeem zijn meerdere binnenunits voor 1 vertrek aangesloten op één buitendeel. Een binnenunit ( master ) bepaalt de capaciteit en modus, de andere binnenunit(s) volgen deze instellingen. Het voordeel t.o.v. 1 split-systeem is hierin de betere capaciteit- en luchtverdeling waardoor een homogene temperatuur in een vertrek ontstaat. Voor toepassing van verschillende modellen binnenunits kunt u contact met ons opnemen.

KX/VRF airconditioning koelen of verwarmen ( 2-pijps-systeem )

Als airconditioning voor meer dan 5 ruimtes nodig is, wordt veelal een zgn. VRF-systeem geplaatst. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dat houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Omdat een MITSUBISHI VRF-systeem wordt toegepast in grote(re) gebouwen waarin meerdere ruimtes en gebruikers zijn, moet het systeem voorzien in verschillende koelings- en verwarmingsbehoeften. Een VRF-systeem bestaat uit 1 of meerdere buitendelen in combinatie met meerdere, verschillende binnendelen. Het VRF buitendeel levert het gehele, door alle binnendelen gevraagde vermogen. De binnendelen regelen vervolgens d.m.v. een eigen expansie-ventiel de gevraagde temperatuur in de ruimte. Met een 2-pijps-syteem kan niet gelijktijdig worden gekoeld en verwarmd.

KX/ VRF airconditioning koelen en verwarmen ( 3-pijps-systeem )

Als airconditioning voor meer dan 5 ruimtes nodig is, wordt veelal een zgn. VRF-systeem geplaatst. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dat houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Omdat een VRF-systeem wordt toegepast in grote(re) gebouwen waarin meerdere ruimtes en gebruikers zijn, moet het systeem voorzien in verschillende koelings- en verwarmingsbehoeften. Een MITSUBISHI VRF-systeem bestaat uit 1 of meerdere buitendelen in combinatie met meerdere, verschillende binnendelen. Het VRF buitendeel levert het gehele, door alle binnendelen gevraagde vermogen. De binnendelen regelen vervolgens d.m.v. een eigen expansie-ventiel de gevraagde temperatuur in de ruimte. Met een 3-pijps-syteem kan gelijktijdig worden gekoeld en verwarmd.

 

AIRMADE basiswerking airconditioning

Mitsubishi Heavy Industries Airconditioning zorgt voor een goed binnenklimaat – thuis en op het werk.

Aanbieding
Levering en plaatsing van 1 stuk MITSUBISHI H.I. split-airconditioner type wandmodel 2,0kW met ingebouwde Wi-Fi vanaf €1.999,99 incl. BTW 21%.