Skip to main content

Dealer van:   Mitsubishi Airco's      Panasonic    Toshiba Airconditioners    Daikin Airco's

WarmteTerugWinning binnen scholen

Uit veelvuldig onderzoek is gebleken dat de luchtkwaliteit in veel scholen erg te wensen overlaat. Zoals u ongetwijfeld weet kan een verhoogd CO2-gehalte in de lucht leiden tot gezondheidsproblemen zoals astma, eczeem, een verminderd concentratievermogen, maar ook tot een hoger ziekteverzuim onder leerlingen en docenten.

Korte Vlietschool   Korte Vlietschool

Een serieus probleem dus, waar inmiddels 80% van de scholen in Nederland mee te maken hebben! In 2006 heeft het Landelijk Centrum Medische Milieukunde (LCM) toetswaarden opgesteld voor de ventilatie van scholen en kinderdagverblijven. GGD’s gebruiken deze toetswaarden om de kwaliteit van het binnenmilieu te beoordelen.

De overheid stelt grenswaarden aan het binnenmilieu. Voor de CO2-waarde geldt dat die niet langdurig boven de 1.200 ppm mag komen; terwijl dat nu regelmatig kan oplopen tot 2.000 ppm! Het zal u duidelijk zijn dat het openen van een raam geen afdoende oplossing is voor het probleem van een slecht binnenmilieu, afgezien van het hogere energieverbruik voor verwarming.

In de afgelopen jaren zijn op verschillende scholen in Nederland diverse projecten gestart om de luchtkwaliteit te verbeteren. Veel oplossingen die werden aangedragen door de diverse leveranciers en fabrikanten leidden echter niet tot het gewenste resultaat; ofwel het CO2-niveau werd onvoldoende gereduceerd, ofwel de apparatuur zorgde voor geluidsoverlast en hinderlijke luchtstromen.

Om te komen tot de juiste oplossing is een samenwerkingsverband opgezet tussen AIRMADE en een gespecialiseerd leverancier voor het mechanisch ventilatiesysteem. Wij bieden een oplossing die echtvoldoet, zelfs aan de toekomstig te verwachten eisen van 1000 ppm.

Hoe gaan wij te werk bij ventilatie binnen scholen?

Het ontwerp wordt aan de hand van de ISSO-publicatie voor het binnenklimaat van scholen opgemaakt. Hierin is niet alleen rekening gehouden met de luchtkwaliteit, maar ook met de geluidseisen. Als bijkomend voordeel daarvan wordt ook het thermisch binnenklimaat verbeterd. Het voorgestelde concept voldoet in de meeste gevallen aan klasse A van de tabel 89 van ISSO (luchtkwaliteit). In samenspraak met u bepalen wij wat verdere wensen en eisen zijn. Aan de hand hiervan maken wij een advies/ aanbieding, bestaande uit een technische omschrijving en een kostenopgave. Na gunning verzorgen wij de bestelling van de materialen, de realisatie van het project en vervolgens beheren wij de installatie. Kortom, u bent verzekerd van de juiste keuzes, de beste apparatuur, een vakkundige installatie ( en eventueel een goede financiering ) en … u hoeft zich geen zorgen te maken over de correcte werking van de installatie. Wij ontzorgen u voor langere tijd door u garantie en onderhoud aan te bieden voor een periode tot wel 10 jaar!

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 079 321 9101

Contact  Informatie aanvragen

Vragen? Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord!

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |   079 321 9101


AANBIEDING

Levering en plaatsing van 1 stuk MITSUBISHI H.I. split-airconditioner type wandmodel 2,0kW met ingebouwde Wi-Fi vanaf €1.999,99 incl. BTW 21%.

“airconditioning en hybride warmtepomp systemen.”

Meer weten? Maak direct een afspraak of neem contact op!

  Contactformulier |   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |   079 321 9101