Skip to main content

Dealer van:   Mitsubishi Airco's      Panasonic    Toshiba Airconditioners    Daikin Airco's

Daikin airconditioning

Daikin airconditioning: met meer dan 80 jaar wereldwijde ervaring in de koeltechniek en meer dan 50 jaar de top op het gebied van van airconditioning en warmtepompen . Er is continu aandacht voor technologische ontwikkelingen, maatschappelijke en ecologische veranderingen. Met als resultaat totaaloplossingen die energetisch en financieel aantrekkelijk en tegelijkertijd comfortverhogend zijn.

Als enige fabrikant ter wereld produceert Daikin ondermeer haar compressoren en koudemiddelen zelf. Hierdoor is zij nauw betrokken bij de bescherming van het milieu. Sinds een aantal jaren streeft Daikin naar de positie van marktleider op het gebied van het ontwerpen en produceren van milieuvriendelijke producten.

Daikin staat voor kwaliteit en wordt ook wel de Rolls Royce onder de airco’s genoemd. Deze principiële bedrijfsbrede keuze wordt structureel doorgevoerd in de ontwikkeling en fabricage van onze producten. De continue aanscherping van interne kwaliteitseisen en -controles, gecombineerd met de altijd aanwezige drang om producten en processen te verbeteren, heeft ertoe geleid dat er in de Daikin fabrieken wordt geproduceerd volgens een “zero defect policy”. Dit betekent dat er niet wordt gewerkt met steekproeven, maar dat alle toestellen gecontroleerd en getest de fabriek verlaten.

AIRMADE is official dealer van DAIKIN apparatuur.

Daikin

Airconditioning zorgt voor een goed binnenklimaat – thuis en op het werk. Daikin is een van meest toonaangevende fabrikanten van comfort airconditioning, met innovatieve technologie, van de wereld.

Van aantrekkelijke split-units voor in huis tot en met complexe airconditioning systemen voor grote kantoorpanden; AIRMADE biedt passende oplossingen voor elke toepassing.

Airconditioning

De letterlijke vertaling van airconditioning is “op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte”. De installatie die we daarvoor gebruiken wordt airconditioning genoemd.

Binnendeel

Het binnendeel blaast de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. Deze lucht wordt aangezogen uit de ruimte zelf. Dus als de airconditioning wordt gebruikt om te koelen onttrekt het binnendeel de warme lucht aan de ruimte en zorgt ervoor dat er vervolgens koele lucht naar binnen wordt geblazen. De afkoeling vindt plaats door de warme lucht door een koude warmtewisselaar te blazen middels een ventilator.

Buitendeel

Het buitendeel geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht en draagt zorg voor het transport van het zgn. koudemiddel. Het koudemiddel is nodig om ervoor te zorgen dat de warmtewisselaar in het binnendeel de lucht kan koelen.

Het binnen- en buitendeel werken samen om de temperatuur in een ruimte te beheersen. Het systeem kan worden ingesteld d.m.v. een afstandsbediening via het binnendeel.

Het assortiment van comfort-airconditioningunits bestaat uit eenvoudige splitunits met een klein vermogen voor afzonderlijke ruimten, kleine multisplit-units voor meerdere ruimten tot en met omvangrijke VRV-airconditioningsystemen met hoge vermogens voor grote objecten.

Soorten binnendelen

Wandmodel

DAIKIN biedt diverse typen wandmodellen. Elk hun eigen, unieke eigenschappen maar allemaal stul en voorzien van extra’s die het gevoel van comfort versterken. Dankzij de strakke vormgeving en compacte afmetingen van 770mm ( breedte ) zijn wandmodellen praktisch in elk interieur toe te passen. Verkrijgbare modellen zijn Ururu Sarara, Stylish, Emura, Perfera en Comfora.

Cassette inbouwmodel

DAIKIN biedt exact de juiste afmeting voor een systeemplafond. Het uitblaasrooster dat zichtbaar blijft is zeer strak en plat afgewerkt. De vier uitblaaslamellen zorgen voor een ideale verdeling van de lucht. Verkrijgbare typen zijn Fully Flat en Roundflow met unieke 360gr. luchtuitblaas.

Vloer/ consolemodel

Een dergelijk systeem wordt op of net boven de vloer gemonteerd. De bi-flow uitblaastechniek biedt de mogelijkheid om de lucht aan de boven en/of onderzijde uit te laten blazen. Ideaal ook als vervanger van een gasgestookte radiator.

Kanaal inbouwmodel

Het kanaalmodel heeft weinig ruimte nodig om geheel uit het zicht gemonteerd te worden; de lucht wordt de ruimte ingeblazen door speciaal geselecteerde uitblaasroosters.

AIRMADE is een officiële verkooppartner van energie-efficiënte comfort-airconditioningsystemen van Daikin.

Single split-airconditioning

Dergelijke systemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel. Deze kennen een optimale afstemming voor huiselijk of klein MKB-gebruik. Dit blijkt vaak uit o.a. de moderne vormgeving en kleugebruik. Zeker ook uit de gebruiksvriendelijke bediening d.m.v. de standaard meegeleverde IR bediening. Naast de vormgeving en bediening zijn de functionaliteiten en mogelijkheden er op gericht het leven binnenshuis ( of bijvoorbeeld op het kleine kantoor ) te veraangenamen.

Multisplit-airconditioning

Hierbij zijn meerdere binnenunits voor verschillende vertrekken op 1 buitenunit aangesloten. Voordeel van een multisplit-airconditioner is dat de binnendelen individueel in temperatuur geregeld kunnen worden binnen dezelfde modus ( d.w.z. koelen of verwarmen ). Een buitenunit t.o.v. meerdere single split-systemen is esthetisch en energetisch vaak ( maar niet altijd ) een fraaiere oplossing.

Master Slave airconditioning

Bij een Master Slave airconditioning-systeem zijn meerdere binnenunits voor 1 vertrek aangesloten op één buitendeel. Een binnenunit ( master ) bepaalt de capaciteit en modus, de andere binnenunit(s) volgen deze instellingen. Het voordeel t.o.v. 1 split-systeem is hierin de betere capaciteit- en luchtverdeling waardoor een homogene temperatuur in een vertrek ontstaat. Voor toepassing van verschillende modellen binnenunits kunt u contact met ons opnemen.

VRV airconditioning koelen of verwarmen

De nieuwe standaard vindt u bij DAIKIN VRV systemen. Deze innovatieve systemen springen niet alleen qua uiterlijk in het oog, maar met specificaties die ongeevenaard zijn, zijn deze systemen ook in technisch opzicht het beste wat de markt te bieden heeft. Tal van verschillende binnendelen kunnen hierop worden aangesloten.

VRV airconditioning koelen en verwarmen

Daikin is met meer dan 80 jaar wereldwijde ervaring in de koeltechniek en meer dan 50 jaar de top op het gebied van airconditioning en warmtepompen.

Aanbieding
Levering en plaatsing van 1 stuk MITSUBISHI H.I. split-airconditioner type wandmodel 2,0kW met ingebouwde Wi-Fi vanaf €1.999,99 incl. BTW 21%.