Skip to main content

Dealer van:   Mitsubishi Airco's      Panasonic    Toshiba Airconditioners    Daikin Airco's

AIRMADE Subsidie Energie Investering Aftrek (EIA) regeling

Subsidie Energie Investering Aftrek (EIA) regeling

Voor airconditioning systemen die over een warmtepompfunctie beschikken, is het mogelijk voor het gehele systeem inclusief montage de EIA subsidie aan te vragen. Deze subsidie kan worden aangevraagd bij Agentschap NL (NL Energie en Klimaat) onder vermelding van code 211101 (W) bestemd voor: het verwarmen van ruimten in woningen of bedrijfsgebouwen. Voorwaarde is dat het systeem conform de EN14511 in vollast een COP ≥ 4.4 ( sinds 1 januari 2018; voorheen 3.96 ) heeft. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij RVO.nl ( voormalig Agentschap NL (NL Energie en Klimaat)). Met nadruk wijzen wij erop dat de toekenning van de subsidie door de overheid geschiedt en van meerdere factoren afhankelijk is, een garantie op de toekenning van de subsidie kan nimmer worden gegeven.

Subsidiemogelijkheden

De warmtepomp airconditioning systemen van AIRMADE voldoen aan de strengste milieueisen. Reden voor de Nederlandse overheid om dergelijke systemen te subsidiëren. Om gebruik te kunnen maken van de subsidieregeling moet de investeerder o.a. voldoen aan de volgende voorwaarden:

- De investeerder is een profit entiteit (BV, NV, VOF, Maatschap en Eenmanszaak). - Privé personen en non-profit organisaties zijn uitgesloten van de regeling. - De investeerder moet de installatie minimaal vijf jaar in haar bezit houden. - De investeerder betaalt inkomsten -of vennootschapsbelasting. - Technisch komen alleen warmtepomp systemen in aanmerking. - De installatie heeft een COP voor verwarming van minimaal 4,4.

Het voordeel

Het netto fiscale voordeel voor de investeerder bedraagt ca. 10% van de investering. De opdrachtgever kan 41,5% van de investering aftrekken van de winstbelasting, indien de voorzieningen voldoen aan de eisen van de subsidieregeling.

“airconditioning en hybride warmtepomp systemen.”

Meer weten? Maak direct een afspraak of neem contact op!

  Contactformulier |   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |   079 321 9101